Полезни съвети от Klu4ar.com

Запознайте се с няколко съвета, събрани от нас като професионални ключари, които значително ще помогнат да се ориентирате правилно. Имате ли въпроси, касаещи системите за сигурност и защита на жилището и офиса Ви не се колебайте, а веднага се обърнете към нас на някой от нашите аварийни телефони . С оглед на безопасността на вас и вашата собственост разгледайте няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза:

Кей Сървиз 1 ПРЕДУПРЕЖДАВА

В интернет пространството, както и по всякакъв друг начин (разлепване на стикери и картички по стълбове, блокове, входове), се забелязва агресивна реклама на различни ключарски услуги на “най-ниски цени”, но няма посочена информация за адрес на ключарско ателие, а само различни мобилни телефони.

Не се доверявайте на случайна информация!!!

Как да изберем ключар?

Уважаеми потребители, поради зачестилите случаи на недоволни клиенти,получили ключарска помощ или услуга от неопитни служители на ключарски компании,екипа на Кей Сървиз 1 Ви съветва: 

 Проучете на кого се доверявате
• Фирма,физическо лице или неизвестно лице от обява 
• Води ли т.нар. Черна политика - много уеб сайтове с различни телефони,на които отговаря едно и също лице с цел заблуда на клиента 
• Има ли ценова листа на услугите и продуктите,които предлага 
• Издава ли документ за ключарската услуга и получавате ли гаранционен сервиз 
• Разполага с търговски обект (ателие) , което сте посещавали или познавате
• Издава документ за извършената услуга с гаранционен срок и предлага след гаранционен сервиз
• Има ли ясна ценова политика и може да фиксира цена на вариант още по телефона

Смяна на касова брава със секретна

Ако имате касова брава, нашият съвет към Вас е да я смените колко се може по-скоро. За касовата брава е известно, че е една от най-лесно отваряните от крадците брави, и това става дори без да се нарани самата брава.Нашият съвет към Вас е да смените касовата брава със себеподобна секретна (с място за секретен патрон).По-вечето производители предлагат аналог на касовата брава,с която смяната става без големи преработки по вратата. Нашият съвет е:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СИ СМЕНЕТЕ КАСОВАТА БРАВА СЪС СЕКРЕТНА (ПАТРОННА)

   Каква е разликата между касова и патронна брава? 
За разлика от касовата брава, при която секретността е в самата брава , то при патронната брава това не е така. При патронната брава сигурноста зависи  най много от патрона и бронировката (защита)на патрона и после бравата.

   Секретният патрон

При избор на патрон,е хубава да се знае че колкото по вече защити има,толкова е по трудно да се преодолее.Патрона трябва да има стоманени ламели против чупене или срезове за конролирано счупване,стоманени щифтове против разпробиване,антибъмпинг и антипикинг щифтове.Все пак колкото и защити да има един патрон,без бронировка или защита на патрона той лесно може да се преодолее.Бронировката облича патрона от външната страна на врата,и предотвратява всякакви интервенции по самият патрон.По хубавите бронировки са направени от закалена стомана и не се разпробиват.